Louise Bjørnaas 19 år. - "My favorite things!"

En rotehues hverdag.

ENJOY Darlings'n





tirsdag 27. april 2010

A mercy og peppermint gelato

Leste nettop ferdig A Mercy av Toni Morrison. Er veldig interessert i amerikansk historie og nobelpris- og pulitzer vinneren av denne boka er absolutt verdt å få med seg. Hun skriver forskrudd, vakkert, rikt, vanskelig. Anbefaler den til de som virkelig interesserer seg for litteratur. Den handler om en Nederlandsk gårdseier som får innebtalt slaver i 1690 amerika. Florens søker trøst i den eldre slavinnen Lina, men senere i en sterk fridd mann. Det står mye om tro, og om gårdseiere som egentlig ikke liker menneskehandel og mener det er unaturlig. Morrison skriver helt rørende vakkert. Selv om hun kan være frustrerende. Her gjelder det å følge med hvert ord. Hvis ikke må man lese gjennom flere ganger.
Favorittsitat: to be given dominion over another is a hard thing, to rest dominion over another is a wrong thing. And to give dominion of yourself to another is a wicked thing.
Det er så mange fine sitater, men denne stod så fint og passende til slutt.
Av Morrison har jeg også lest: Sula og De blåeste øyne. Om det å være svart i et undertrykkende samfunn.

I dag var jeg på American Womens Bazaar, spiste is og koste meg med mormor. Før det trente jeg kardio og koste meg med Cheerdance world cup på mølletv'en!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar